کارواش صنعتی یا واترجت صنعتی دستگاه کاملا مکانیزه و صنعتی برای شستشو و حذف آلاینده های انباشته بر روی انواع سطوح افقی و عمودی می باشد. کارواش صنعتی به منظورافزایش فشار آب مجهز به پمپ فشار قوی می باشند. در کارواش صنعتی آب با فشار معمولی از طریق ورودی آب وارد دستگاه واترجت صنعتی شده و در نهایت پس از افزایش فشار از طریق شیلنگ فشار قوی، لنس ها و نازل ها به سمت بیرون پاشش می گردد.
دو فاکتور مهم در دستگاه های واترجت صنعتی عبارتند از سرعت پاشش و فشار پاشش. هر چه فشار پاشش دستگاه واترجت صنعتی بیشتر باشد، توان دستگاه در حذف آلاینده های انباشته بیشتر بوده و هر چه دبی اب یا سرعت پاشش بیشتر باشد، سرعت عملیات نظافت در زمان کوتاه تری پایان می یابد.
دستگاه واترجت صنعتی شامل پمپ فشار قوی می باشد. استفاده از مواد مقاوم و ضد خوردگی در ساخت پمپ دستگاه کارواش صنعتی موجب افزایش عمر مفید پمپ و در نهایت عمر مفید دستگاه می گردد. از آنجایی که فشار اب پاشش شده بسیار بالا می باشد، استفاده از شیلنگ های متداول برای هدایت آب پر فشار مقدور نمی باشد. از این رو در دستگاه های کارواش صنعتی از شیلنگ های فشار قوی برای انتقال آب پر فشار استفاده می کنند. شیلنگ فشار قوی دارای ساختار فولاد بافت بوده و از این رو تحمل بالایی در برابر عبور آب پر فشار از خود نشان می دهد. لنس، تفنگی و نازل از دیگر بخش های دستگاه کارواش صنعتی می باشند. این بخش ها نیز درست همانند پمپ دستگاه به منظور افزایش مقاومت در شرایط سخت کاری و همچنین تماس مستقیم با آب و بعضا با مواد شوینده از مواد مقاوم در برابر خوردگی ساخته شده اند. ناز ل ها از دیگر بخش های مهم در دستگاه های واترجت صنعتی می باشند، که با جهت دهی به اب پر فشار نقش بسزایی در تسریع و تسهیل فرایند شستشو و نظافت ایفا می نمایند. از جمله نازل ها ی متنو ع در این دستگاه ها می توان به نازل های صفدر درجه، نازل دوار، نازل تیغه ای و نازل زیر شوی اشاره نمود.
دستگاه های واترجت صنعتی به واسطه توان بالای نظافتی و نقشی که در تسهیل امر نظافت دارند، از محبوبیت ویژه ای در بین کاربران برخوردار می باشند. بر اساس ویژگی های متنوعی که دارند دارای دسته بندی های متنوعی هستند. در ادامه به بررسی دسته بندی های متنوع این دستگاه ها می پردازیم:
یکی از دسته بندی های متداول و مهم در دستگاه های کارواش صنعتی، دسته بندی بر اساس دمای آب خروجی می باشد. دستگاه های واترجت صنعتی بر اساس دمای آب خروجی به دو دسته واترجت های آب سرد و واترجت های آب گرم تبدیل می شوند. دستگاه های کاروش آب گرم به منظور افزایش دمای آب مجهز به سیستم گرمکن هستند. از آنجایی که ورود آب داغ به داخل پمپ موجب کاهش عمر مفید می شود، سیستم گرمکن همواره پس از پمپ قرار داده می شود. دمای آب پر فشار با عبور از داخل سیستم گرمکن افزایش یافته و در نهایت بر روی سطوح هدف پاشش می گردد. کارواش های آب گرم به واسطه استفاده از حرارت های بالای آب از توان بالایی در نظافت و حذف آلاینده های چرب و روغنی برخوردار می باشند. این دستگاه ها به واسطه تجهیز به سیستم گرمکن در مقایسه با نمونه های آب سرد، ابعاد بزرگ تر و وزن بیشتری داشته و از این رو علاوه براینکه به فضای بیشتری برای نگهداری نیاز دارند، جا به جایی و حمل و نقل دشوار تری نیز دارند.
سیستم گرمکن در واترجت آب گرم یا از نوع دیزلی است یا از نوع الکتریکی. در مدل الکتریکی سیستم شامل المنت بوده در حالیکه در مدل دیزلی از مشعل استفاده می شود. دمای آب خروجی در مدل هایی که مجهز به سیستم گرمکن دیزلی هستند از نمونه هایی که مجهز به المنت الکتریکی می باشند، بیشتر است.
دستگاه های واترجت صنعتی به منظور تامین نیاز های نظافتی در محیط های گوناگون دارای فشار های کاری متنوعی هستند. از این رو بر اساس فشار کاری دستگاه واترجت صنعتی آن ها را به سه دسته کارواش خانگی، کارواش صنعتی و کارواش های فوق فشار قوی دسته بندی می شوند.
واترجت یا کارواش خانگی، دسته ای از کارواش ها می باشند که به منظور استفاده در مصارف خانگی و تجاری طراحی و تولید شده اند. از این کارواش ها می توان برای شستشوی پارکینگ،دیوار ها، نما، نرده ها، مبلمان فضای باز، ورودی خانه ها و حتی شستشو و نظافت خودرو ها استفاده نمود.
کارواش صنعتی دسته ای از کارواش ها می باشند که برای نظافت های سنگین در محیط های صنعتی و کارخانه ها طراحی و تولید شده اند. فشار بالای آب در این دستگاه ها تمامی آلاینده های چسبیده بر روی سطوح را شستشو داده و نظافت می نمایند.
این دسته از واترجت های صنعتی دارای فشار های بالای آب بوده و از این رو، برای عملیات های سنگین نظافتی همانند رنگ بری، زنگ بری و لایه برداریاز روی سطوح طراحی و تولید شده اند.
درباره این سایت